Puky Løbecykel Large (stor) Test & Anmeldelse


Rød Stor Pukyløbecykel Large

Er du på udkig efter en løbecykel? Har du en tumling der elsker at komme vidt omkring, men ikke har lært at cykle på almindelig cykel endnu? Måske er din første løbecykel blevet for lille, og nu er det tid til næste størrelse?

I så fald er Pukys løbecykel i størrelsen Large det oplagte valg. Denne løbecykel har en vejledende størrelse der passer til et barn på ca. 3 år eller fra 90 cm. En stor 2-årig vil derfor også sagtens kunne bruge den.

Vores søn fik en Puky LR (large) i gave da han var 3 år og 4 måneder. Jeg købte den hos Barnetsverden.dk til en god pris omkring 600 kr. inkl. levering til døren og gaveindpakning.

Han havde inden da brugt hans Puky Medium i næsten 1,5 år, hver dag hjem fra vuggestuen, men den var efterhånden blevet alt for lille til ham.

Vi var dog virkelig i tvivl om vi skulle købe en større løbecykel, eller vente til han kunne bruge en almindelig cykel med pedaler.

For hvorår lærer et barn mon at cykle på cykel uden støttehjul?

Det er åbentbart meget individuelt, nogle er 3 år, andre er 6 år. Så vi blev enige om at investere i en større løbecykel, i farven rød, så lillesøster også kunne bruge den en dag.

Han havde dog ikke haft den nye løbecykel mere end en måneds tid, da vi bemærkede at han begyndte at trække benene op under sig, og kunne holde balancen mange meter på løbecyklen.

Vi købte derfor en 12″ cykel med pedaler og 1-2-3 så cyklede han derudaf uden støttehjul eller lignende, 3,5 år gammel. Det eneste vi gjorde, var at løbe ved siden af de første meter, mens vi forsigtigt holdt fast i hatten på hans jakke. (Vi havde ikke lige et kosteskaft eller lignende der passede som støttepind)

Det er helt sikkert fordi han har løbet så meget på løbecykel at det gik så nemt med at lære at cykle på almindelig cykel!

Selvom han i dag har lært at cykle med pedaler, bruger han ofte løbecyklen alligevel.

Især når jeg henter ham i børnehaven og har lillesøster i barnevognen. (Han bliver afleveret i bil eller cykelstol om morgenen, så cyklen er ikke ovre i børnehaven)

Løbecyklen vejer og fylder nemlig langt mindre end den almindelige cykel, så den kan ligge ovenpå barnevognen. Det er smart!

Kan Pyky Large Løbecykel anbefales?

Ja helt sikkert. Den er super nem at have med omkring, barnet kan cykle langt på den, og den hjælper barnet til hurtigere at lære at cykle på almindelig cykel.

Puky Løbecykel Large Fordele

  • Rigtig lækker kvalitetscykel der kan gå i arv fra barn til barn
  • Stabil, men alligvel let at transportere rundt omkring
  • Træner barnets balance og motorik
  • Gør overgangen til almindelig cykel lettere
  • Den har både støttehjul, ringeklokke og håndbremse
  • Kræver minimal vedligeholdelse

Puky Løbecykel Large Ulemper

  • Din barn lærer hurtigt at cykle på en almindelig cykel, så den bliver måske kun brugt kortvarigt (men det er vel i virkeligheden også en fordel…)

Her kan du købe Puky Løbecykel Large

*Alle disse links er med affiliate på. Det betyder at jeg modtager et bidrag, hvis du vælger at købe når du klikker på dem.

Puky Løbecykel Large Alder og Størrelsesguide

Puky officiel størrelsesguide:

Recent Content