Guide til Puky Løbecykler (Vores Egne Oplevelser & Billeder)


Står du også over for at skulle investere i en løbecykel til dine børn? Men er i tvivl om hvilken løbecykel du skal vælge? Og hvilken størrelse skal du lige vælge?

Så tror jeg helt sikkert at vores guide til puky løbecykler kan hjælpe dig.

Hvis du ligesom os, er træt af guides skrevet af folk, som formentlig aldrig har haft en løbecykel i hånden, eller som ikke engang har børn der har testet dem.

Du ved, dem der har det der standard produktbillede med hvid baggrund, en masse stjerner, og noget godt at skrive om alle løbecyklerne, ja det kan man ikke bruge til ret meget.

Så er du kommet til det rette sted!

NOTE: Denne guide er lavet ud fra egne erfaringer, vi har købt og været flittige brugere af Puky løbecykler i mere end 3 år. Guiden er ikke sponsoreret eller lavet i samarbejde med Puky, men blot lavet til ren og skær service til dig der leder efter en test af løbecykler.

Puky Løbecykel Aldersguide

LøbecykelAlder
Pukylino 1 – 1,5 år
Puky Medium 1,5 til 2,5 år
Puky Large fra lidt over 2 år

Ovenstående skal naturligvis tages med forbehold, da det er meget individuelt hvor høje børn er i de forskellige aldre. Se nedenstående anbefalinger for højde.

Vi kunne sagtens have valgt at skifte til Puky Large en del tidligere, og faktisk har vi valgt at sælge vores Puky Medium, fordi at sædet på Puky Large kan komme så langt ned, at vi satser på at lillesøster kan bruge lære at bruge den og springe Medium over.

Vores søn nåede ikke at bruge Puky Large særlig lang tid, fordi han lærte at cykle før han blev 3,5 år, vi bruger den dog stadigvæk i dag hvor han lige er rundet 4 år, hvis det er glat uden for, eller lign, så er han lidt for ustabil på cyklen endnu.

I skrivende stund er han 4 år om en lille uge, og Puky Large passer stadigvæk til ham. Der er dog andre børn på samme alder der er 10 cm højere, og jeg vil vurdere at de er i grænseregionen for hvornår Puky Large passer til dem.

Der er findes også en XL model til endnu større børn. Hvis dit barn er blevet for stor til Puky Medium og stadigvæk vil bruge løbecykel, så ville jeg nok overveje at kigge efter en Puky XL.

Ud fra hvad vi har lært, vil jeg vurdere at størrelsesguiden er således.

Puky Løbecykel Størrelsesguide

LøbecykelHøjde
Pukylinofra 75 op til 90 cm +-
Puky Medium Cirka 75-92 cm
Puky LargeCirka 92 – 110 cm

Der er officielle størrelsguide på Pukys hjemmeside og andre steder, som du sikkert allerede har set, så derfor valgt jeg bare at skrive min vurdering.

Vi har talt lidt om det herhjemme, og Puky Medium kan cirka bruges fra de er gamle nok til at kunne styre en løbecykel. Det er også den lille løbecykel i virkeligheden.

TIP: Jeg mener at det er bedre med en løbecykel der er 1-2 cm for stor, end en der er for lav. De skal “løbe og løbe” det er meget hårdere, med mindre dæk. Og de vokser jo heldigvis, de små børn.

Hvis dit barn er ret høj og måske er 1,5 år +/- i foråret, hvor det er spændende med en løbecykel, så kunne det faktisk godt være at en Puky Løbecykel Large, med sædet HELT i bund, kan bruges.


Hvor kan man købe Puky Løbecykler?

*Alle disse links er med affiliate på. Det betyder at jeg modtager et bidrag, hvis du vælger at købe når du klikker på dem.


Anmeldelser af de forskellige Puky Løbecykler

Pukylino Løbecykel Anmeldelse og Test

Alfred er som 2 årig allerede alt for stor til sin pukylino, men havde på det tidspunkt ikke fået en almindelig puky cykel endnu. Billederne er lige før fødselsdag, og bemærk at han er ikke så høj.

Puky Medium Blå Løbecykel Anmeldelse og Test

En løbecykel kan erstatte klapvogn/barnevogn fra gåturen hjem, når man bliver hentet i vuggestue. Selv om man som 2-årig godt kan være ret flad når dagen er omme, er det nu bedre at få bevæget sig lidt.
Dette billede er blot et halvt år ældre, end det billede hvor han kører på sin pukylino. Og han er på dette tidspunkt længe stor nok til at bruge cyklen. Den var god at have med påferie.

Puky Large Løbecykel Anmeldelse og Test

Endnu et år er gået siden billedet ovenover. Her er han 3,5 år og har fået sin Puky Large. Den kunne han sagtens have fået noget før. Den er også primært købt til lillesøster, når hun bliver stor nok til den.

Hvorfor købe en løbecykel?

Hvis du har læst med hele vejen, så har du hørt at Alfred allerede cyklede på 2 hjulet cykel, uden støttehjul, som 3-årig.

Jeg husker ikke selv jeg lærte at cykel før meget senere end dette, og det står helt tydeligt for mig, at løbecykler hjælper børns balance og gør dem til bedre cyklister i en tidlig alder.

Hvis man er så heldigt at bo et sted som vi gør, med mange cykelstier og en skole, børnehave og vuggestue under 1 km væk, tæt forbundet af stisystemer der ikke krydses af biler, ja så er løbecyklen næsten et must-have.

Uanset hvad vil jeg faktisk sige at løbecyklen er et must-have. Det gør det lidt sjovere at tage på gå-tur med børnene, og vi må gøre hvad vi kan for at de børnene får så meget bevægelse som muligt.

Jeg kan bestemt anbefale en puky løbecykel.

Recent Content